ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΛΑΡΚΟ: Δόθηκε παράταση 6 μηνών για την πώλησή της Κύριο

08:03 - 13 Απρ 2022 | ΜΕΤΑΛΛΑ
ΛΑΡΚΟ: Δόθηκε παράταση 6 μηνών για την πώλησή της
Δεν φαίνεται να τελειώνει το σήριαλ πώλησης της ΛΑΡΚΟ αφού ενδιαφερόμενοι δεν υπάρχουν και διακυβεύονται οι θέσεις 1.060 εργαζομένων. Χθες το βράδυ εισήχθη ειδική ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών για παράταση του διαγωνισμού μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2022.

Ειδικότερα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε ότι πρέπει να δοθεί εξάμηνη παράταση προκειμένου να έχει επιτυχή έκβαση η ολοκλήρωση της Β’ φάσης του δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού για τη διάθεση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ, η ανάκτηση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων που είχε λάβει κατά παρελθόν η ΛΑΡΚΟ από το ελληνικό Δημόσιο και η ικανοποίηση των πιστωτών μέσω του οριστικού πίνακα κατάταξης, ενώ, παράλληλα, θα συνεχίζεται η δραστηριότητα του Συγκροτήματος Εργοστασίου Λαρύμνης, που πρόκειται να εκμισθωθεί μέσω του εκκρεμούς ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού, που διενεργεί, παράλληλα, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, το ελληνικό Δημόσιο για τη μεγιστοποίηση του τιμήματος της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων της νικελοβιομηχανίας

Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης τουλάχιστον του 75% του συνόλου του ενεργητικού της εταιρείας (ως λογιστική αξία) έως τότε, η ειδική διαχείριση θεωρείται ότι έχει λήξει και ο ειδικός διαχειριστής υποχρεούται να υποβάλει αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης.

Σε περίπτωση κήρυξης του φορέα της επιχείρησης σε πτώχευση, εάν εκκρεμεί η διάθεση μέρους ή όλου του προϊόντος ρευστοποίησης στους πιστωτές, αυτή διενεργείται από τον σύνδικο της πτώχευσης, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη διανομής του στους δικαιούχους πιστωτές, η οποία δεν υπόκειται σε πτωχευτική ανάκληση.

Η εταιρεία το 2019 «έγραψε» ζημίες 90 εκατ και τη διετία 2020-2021 λειτούργησε με τα 52 εκατ ευρώ που έδωσε το κράτος στον Ειδικό Διαχειριστή για να παραμείνει «εν ζωή». Αυτό κατέστη δυνατό επειδή ο Ειδικός Διαχειριστής μείωσε την παραγωγή από 20.000 τόνους σε 6.000 τόνους ώστε να περιοριστούν τα αρνητικά περιθώρια κέρδους.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.