ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα «χέρια» του Τέλη Μυστακίδη η ABBank- «Κλείδωσε» το deal

14:56 - 05 Απρ 2024 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στα «χέρια» του Τέλη Μυστακίδη η ABBank- «Κλείδωσε» το deal
Ένα πολύ σημαντικό deal έκλεισε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Τέλης Μυστακίδης.

Το πρώην ανώτατο στέλεχος της Glencore και δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας στην πρόσφατη λίστα του Forbes, έχει συμφωνήσει οριστικά για την εξαγορά της Aegean Baltic Bank αποκτώντας τα ποσοστά της τράπεζας από τους κ.κ. Κούστα – Αφθονίδη.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένει η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών για να «πέσουν» οι υπογραφές στο deal που προβλέπει απόκτηση του 48% της ABBank από τον Μυστακίδη μέσω της εξαγοράς του μισού (20,5%) από το μερίδιο της οικογένειας Αφθονίδη και το σύνολο του μεριδίου του Γιάννη Κούστα (24%), καθώς και μικρότερα μερίδια, αθροίζοντας συνολικά το 48% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Ο κ. Μυστακίδης ουσιαστικά θα έχει τον έλεγχο της τράπεζας, σε συνεργασία με τον Θεόδωρο Αφθονίδη, ιδρυτή, διευθύνοντα σύμβουλο και αντιπρόεδρο ΔΣ της ABBank. Mέτοχος στο νέο σχήμα, πέραν του κ. Μυστακίδη, θα είναι η οικογένεια του Νίκου Τσάκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εννεαμήνου 2023 το ενεργητικό της τράπεζας φτάνει τα 1,15 δισ. ευρώ, οι καταθέσεις πελατών το 1 δισ. ευρώ και οι χορηγήσεις δανείων τα 505 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 79% είναι ναυτιλιακά δάνεια. Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων ανήλθε στο 1,7% με 91,3% κάλυψη από προβλέψεις. Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 21,5 εκατ. ευρώ.

Μετά τις υπογραφές των εμπλεκόμενων πλευρών, θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα για τη σχετική έγκριση και από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 05 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.