ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γουάινστιν: Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακυρώνει την καταδίκη του!

18:21 - 25 Απρ 2024 | Ειδήσεις
Γουάινστιν: Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακυρώνει την καταδίκη του!
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αναίρεσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό, καθώς έκρινε ότι ο δικαστής στη δίκη- ορόσημο του 2020 ζημίωσε τον πρώην μεγιστάνα του Χόλιγουντ με «εξωφρενικά» ανάρμοστες αποφάσεις, μεταξύ των οποίων το ότι επέτρεψε να καταθέσουν γυναίκες για καταγγελίες που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην υπόθεση.

«Καταλήξαμε ότι το δικαστήριο εσφαλμένα αποδέχθηκε καταθέσεις για καταγγελλόμενες σεξουαλικές πράξεις σε βάρος ατόμων που δεν συμπεριλαμβάνονταν στις ενάγουσες», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου, που ελήφθη με ψήφους 4-3. Εξαιτίας αυτού και άλλων λαθών, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν είχε δίκαιη δίκη. 

«Η λύση για αυτά τα εξωφρενικά λάθη είναι μια νέα δίκη», σημειώνει ακόμα η απόφαση του δικαστηρίου για τον 72χρονο, ο οποίος εκτίει την ποινή του σε φυλακή της Νέας Υόρκης.

Οι εισαγγελείς της υπόθεσης, που προκάλεσε το κίνημα #MeToo, πρέπει να αποφασίσουν αν θα δικάσουν ξανά τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος το 2020 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 23 ετών για δύο σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ θα παραμείνει, πάντωςε, στη φυλακή, καθώς το 2022 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών για βιασμό, στο Λος Άντζελες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:23 - 25 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.