ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παύση για κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

11:34 - 25 Απρ 2024 | Σχόλια Αγοράς
Παύση για κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Πτώση παρουσιάζει στη σημερινη (25/4) συνεδίραση το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών μετά το ράλι των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,54% στις 1.440,93 μονάδες, ο Τραπεζικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 1,00% στις 1.251,85 μονάδες και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 χάνει 0,51% στις 3.515,31 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα €11,44 εκατομμύρια.

Η σημερινή συνεδρίαση ακολουθεί μία μέρα με συγκρατημένα κέρδη, καθώς το profit taking ξεκίνησε πριν το κλείσιμο της Τετάρτης, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση από τα υψηλά ημέρας.

Το θετικό κλίμα των τελευταίων ημερών, οφείλεται στην πρόσφατη αναβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας από την S&P, στη δεύτερη έξοδο της χώρας στις αγορές, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 33 δισ. ευρώ, στην έκδοση ομολόγου από τη Eurobank, καθώς και στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, οι οποίες συνεχίζονται.   

Σήμερα, ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου η Mytilineos. Η εταιρεία, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, πέτυχε 10% αύξηση των κερδών της, ενώ ανακοίνωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12-18 μηνών.

Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε τα ετήσια αποτελέσματά της, έτους 2023, στα οποία περιλαμβάνεται αύξηση του τζίρου κατά 2,4% και μειωμένο λειτουργικό κόστος.

Δείτε τις μετοχές με τις μεγαλύτερες μεταβολές στο ταμπλό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.