ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεζίλι των σκυλιών και πάλι

21:15 - 23 Ιαν 2013
Νικηφόρος Μαλεβίτης

Γράφει ο Νικηφόρος Μαλεβίτης

Αυτό που γίνεται με τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είναι πραγματικά απαράδεκτο. Τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω, ούτε έχω ιδιαίτερες πληροφορίες για τον βίο και την πολιτεία του. Αυτό που ξέρω είναι ότι μία ζωή τα στατιστικά στοιχεία που έδινε η χώρα μας στη Eurostat γίνονταν δεκτά με επιφυλάξεις.

Η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα, δίπλα στα νούμερα της οποίας η Eurostat έβαζε πάντα έναν αστερίσκο. Είναι επίσης το μοναδικό κράτος στην Ε.Ε, το οποίο έχει εκτεθεί τόσες φορές για την ποιότητα των στοιχείων του, πρώτα με την απογραφή του Αλογοσκούφη, στη συνέχεια με τα «ψεύτικα νούμερα» με τα οποία μπήκαμε στο ευρώ και αργότερα με το έλλειμμα του 2009, για το οποίο μέχρι και τον Οκτώβρη εκείνης της χρονιάς λέγαμε ότι θα κυμανθεί στο 6%. Στη φράση “Greek Statistics” συμπυκνώνεται όλος ο θυμός των Ευρωπαϊκών λαών για τα καμώματά μας. Είναι μία φράση που χρησιμοποιήθηκε από λαϊκιστικές δυνάμεις στην Ε.Ε, οι οποίες ήθελαν να μας πετάξουν εκτός ευρωζώνης.

Ένα από τα καλά που έφερε το Μνημόνιο στην Ελλάδα είναι ότι μας ανάγκασε να αποκτήσουμε μία ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία, η οποία επί θητείας του κ. Γεωργίου στην διεύθυνσή της έχει άψογες επιδόσεις. Όχι μόνο δεν υπάρχουν αστερίσκοι και επιφυλάξεις πια δίπλα στα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, αλλά δεν ακούγεται ούτε κιχ στις Βρυξέλλες. Αντιθέτως, μουρμούρες και ψίθυροι ακούγονται για τα στατιστικά στοιχεία άλλων (π.χ. της Ισπανίας). Η Κομισιόν μάλιστα εξήρε για μία ακόμη φορά το έργο του κ. Γεωργίου και η Eurostat τον έχει στηρίξει επανειλλημένως.

Ε, λοιπόν, αυτόν τον κύριο εμείς θέλουμε να τον βάλουμε φυλακή μέχρι και 10 χρόνια για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση. Έλεος! Πάνω δηλαδή που είχαμε καθαρίσει το όνομά μας και το κούτελό μας σ’ ένα μέτωπο τουλάχιστον, αυτό των στατιστικών, πάμε πάλι να τα κάνουμε θάλασσα. Ο διεθνής τύπος μας έχει κράξει και στις Βρυξέλλες έχουν πέσει από τα σύννεφα με την είδηση της δίωξης του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Και για ποιο λόγο όλα αυτά; Για να συντηρήσουμε τον μύθο ότι η προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας και όχι της ουσιαστικής χρεοκοπίας της χώρας και του συνεπακόλουθου αποκλεισμού της από τις αγορές ομολόγων. Πρόκειται για ένα μύθο βολικό, τον οποίο φροντίζουν να συντηρήσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς με τη δίωξη που άσκησαν. Μια Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για να ξεπλύνουμε τις αμαρτίες πολιτών και εκλεγμένων κυβερνήσεων. Η δίωξη στον Γεωργίου είναι βούτυρο στο ψωμί των αντιευρωπαϊστών λαϊκιστών. Συγχαρητήρια!

Ορίστε λοιπόν, ας προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο ολάκερο ότι τα σωστά στατιστικά στοιχεία ήταν εκείνα στα οποία όλη η Ευρώπη έβαζε αστερίσκους. Και ότι τα λάθος και τα φουσκωμένα στοιχεία είναι τα σημερινά, αυτά για τα οποία η Κομισιόν, η Eurostat, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, η Παγκόσμια Τράπεζα και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί μας λένε ότι είναι αξιόπιστα. Μία μόνο ερώτηση προς τους κυρίους που άσκησαν τη δίωξη: όταν όλος ο πλανήτης σου λέει ότι είναι μέρα και εσύ λες ότι είναι νύχτα, τι είναι πιθανότερο; Να είσαι εσύ τρελός και οι υπόλοιποι εχέφρονες, ή το αντίθετο;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.