ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tι ανησυχεί τους επιχειρηματίες

15:46 - 18 Νοε 2021
H χρονιά έχει ολοκληρωθεί για τους επιχειρηματίες αφού απομένουν 30 εργάσιμες ημέρες για την εκπνοή του 2021 και τώρα ξεκινούν οι συσκέψεις των διοικητικών συμβουλίων με τα στελέχη για να τεθούν οι στόχοι της νέας χρονιάς.

Τώρα γίνονται οι ανασκοπήσεις της χρονιάς για να διαπιστωθεί τι δεν πήγε καλά και ποια bonus θα δοθούν στα στελέχη που έβγαλαν σε πέρας την αποστολή τους.

Τώρα καθορίζονται οι προτεραιότητες της νέας χρονιάς που έρχεται σε λιγότερο από ένα μήνα. Όμως στο μυαλό των επιχειρηματιών υπάρχουν πολλά αγκάθια που ψάχνουν να βρούνε λύσεις για να ξεκινήσει η χρονιά με καλές προϋποθέσεις.

Κατ’ αρχάς το κυρίαρχο γεγονός είναι το μεταφορικό κόστος που βασανίζει τις μεγάλες βιομηχανίες που εξάγουν σ όλο τον κόσμο καθώς η ενεργειακή κρίση θα είναι παρούσα και τη νέα χρονιά.

Δεύτερο σημαντικό πρόβλημα είναι η μείωση της κατανάλωσης ειδικά στη χώρα μας αφού τα νοικοκυριά στρέφονται στις προσφορές και εισέρχονται στις αγορές μέσω του διαδικτύου αποφεύγοντας τη δια ζώσης παρουσία λόγω του Covid19.

Το τρίτο αλλά και ίσως το πλέον σημαντικό είναι η αναζήτηση στελεχών και ειδικά νέων ανθρώπων με υψηλές δεξιότητες πριν τους «κλέψουν» οι πολυεθνικές. Είναι αξιοπρόσεκτο ότι οι προτάσεις για δουλειές από πολυεθνικές γίνονται ακόμη και σε δευτεροετείς φοιτητές στο ΕΜΠ με έξοδα πληρωμένα τουλάχιστον για τους 3 καλοκαιρινούς μήνες.

Οι επιχειρηματίες που πέρασαν με καλό βαθμό με εξετάσεις τη διετία της πανδημίας γνωρίζουν ότι το 2022 θα είναι δύσκολο έτος γιατί θα αυξηθεί η κυριαρχία των γιγάντων έναντι των καλών αλλά μικρών σε μέγεθος επιχειρήσεων που είναι και οι 220 μεγάλες εταιρίες που διακρίνονται στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.