ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η προεκλογική ανακωχή Μητσοτάκη-Ιερώνυμου και τα «αντάρτικα» στις εκκλησίες

Η προεκλογική ανακωχή Μητσοτάκη-Ιερώνυμου και τα «αντάρτικα» στις εκκλησίες Κύριο

12:05 - 23 Απρ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αφού η αυτή η προεκλογική περίοδος έχει (ήδη) ακόμη και ξύλο, όπως φάνηκε με το χαστούκι που εισέπραξε βουλευτής της ΝΔ σε εκκλησία στην Καβάλα επειδή υπερψήφισε τον γάμο των ομοφύλων, μπορεί κανείς να ποντάρει στο ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να δούμε έως τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Το ενδιαφέρον θα είναι να παρατηρήσει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στις εκκλησίες, όπου εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μία σχεδόν οργανωμένη προσπάθεια καταδίκης των πολιτικών και βουλευτών, που τάχθηκαν υπέρ της διάταξης εκείνης, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται θα παραμείνει μία ανοιχτή πληγή για την κυβέρνηση, τουλάχιστον σε κάποια κοινά, τα οποία μάλλον έχει χάσει για πάντα - αν και ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί και να αλλάξουν τα πράγματα. 

 

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι, ότι με αφορμή αυτό το χαστούκι και την φορτισμένη ατμόσφαιρα στις εκκλησίες, μάλλον κλείνει το μέτωπο μεταξύ Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου. Η σχέση τους ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, διατηρούνταν όμως πάντα σε ένα λειτουργικό επίπεδο και φαίνεται ότι επιθυμία και των δύο είναι να επανέλθει σε αυτό το πλαίσιο. 

 

Υπό αυτήν την έννοια, η κοινή εμφάνιση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ιερώνυμου στο Δήλεσι, που έχει ήδη προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή και έχει ανακοινωθεί, προφανώς και δίνει μία ανάσα στην κυβέρνηση, που σίγουρα δεν θα επιθυμούσε ανοιχτό αυτό το μέτωπο εν όψει εκλογών. 

 

Το τι θα συμβεί στις εκκλησίες πάντως, παραμένει ένα θέμα προς παρακολούθηση…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.