ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Johnson & Johnson: Διακανονισμός $6,5 δισ. για τα ύποπτα ταλκ

17:50 - 01 Μαϊ 2024 | Επιχειρήσεις
Johnson & Johnson: Διακανονισμός $6,5 δισ. για τα ύποπτα ταλκ
Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Τετάρτη (1/5) ότι θα καταβάλει 6,5 δισ. δολάρια για την επίλυση σχεδόν όλων των αγωγών στις ΗΠΑ που υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα της με βάση το ταλκ προκάλεσαν καρκίνο των ωοθηκών.

Αυτές οι υποθέσεις έχουν προκαλέσει εδώ και δεκαετίες οικονομικά και άλλου είδους προβλήματα στην J&J, η οποία υποστηρίζει ότι η πούδρα και άλλα προϊόντα ταλκ που έχουν πλέον καταργηθεί είναι ασφαλή για τους καταναλωτές. Ταυτόχρονα, περίπου το 99% των αγωγών που σχετίζονται με το ταλκ, κατατέθηκαν εναντίον της J&J και των θυγατρικών της, και αφορούν καρκίνο των ωοθηκών.

Παράλληλα, η J&J δήλωσε ότι οι υπόλοιπες εκκρεμείς αγωγές αφορούν έναν σπάνιο καρκίνο που ονομάζεται μεσοθηλίωμα και θα αντιμετωπιστούν εκτός του νέου σχεδίου διακανονισμού.

Οι κατηγορίες αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα η εταιρεία να καταγράψει χρέωση περίπου 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο για να αυξήσει το αποθεματικό της για αξιώσεις ταλκ σε περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έτσι λοιπόν, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός ενθάρρυνε τους πάνω από 60.000 εναπομείναντες ενάγοντες να υπερψηφίσουν την πρόταση, η οποία προβλέπει την καταβολή 6,5 δισ. δολαρίων σε διάστημα 25 ετών, για τον διακανονισμό όλων των κατηγοριών που σχετίζονται με την πρόκληση καρκίνου των ωοθηκών.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:16 - 01 Μαϊ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.